SCANARE 3D & MODELARE 3D

faster - better - smarter

Datorita vitezei de scanare (dubla fata de orice competitor) si a sistemului inovativ ce permite o pre-registratie in teren a norului de puncte, asiguram un randament de neegalat in masurarea si prelucrarea norilor de puncte

SCANARE 3D SI DIGITIZARE ANSAMBLUL EPISCOPAL CURTEA DE ARGES

In acest video este prezentat un zbor prin norul de puncte rezultat in urma scanarii 3D pentru digitizarea ansamblului episcopal Curtea de Arges. Scanarea a fost realizata cu laser-scannerul Leica RTC360. In total au fost realizate 1250 statii de scanare la rezolutie de 6mm@10m si 3mm@10m.
Zborul prin norul de puncte a fost realizat utilizând un software specializat pentru randari. Norul de puncte este prezentat în culorile RGB captate de scanner dar și în varianta Xray.

modelarea 3D A CONSTRUCTIILOR SI TERENURILOR PRIN SCANARE 3d.

Acest videclip contine prezentarea : “Modelarea 3D a constructiilor si terenurilor prin scanare 3D” sustinuta in cadrul seminarului stiintific al centrului de cercetare in Geodezie Spatiala, Fotogrammetrie, teledetectie si GIS (GEOS) din cadrul Facultatii de Geodezie a Universitatii de Constructii Bucuresti.

In descrierea vieoclipului se regaseste structura pe capitole a prezentarii pentru o navigare usoara prin subiectele abordate.

Scanare 3D - Fashion House - zbor prin norul de puncte

In acest video este prezentat un zbor prin norul de puncte rezultat in urma scanarii 3D a centrului comercial Fashion House Cernica. Scanarea a fost realizata cu laser-scannerul Leica RTC360, exteriorul magazinului a fost scanat color la rezolutie de 6mm@10m iar interiorul alb si negru la rezolutie de 12mm@10m. In total au fost realizate 409 statii de scanare, s-a folosit o registratie combinata cloud to cloud si match targets .

Pe baza norului de puncte au fost realizate relevee 2D as built pentru verificarea conformitatii cu proiectul tehnic, aceste relevee au fost utilizate si pentru inscrierea in Cartea Funciara a centrului comercial.

Scanare 3D si modelare 3D 

Scopul scanarii 3D a fost generarea modelului 3D, acesta a fost predat firmei de arhitectura pentru reproiectarea intregii constructii. Scanare 3D cu laser scanner Leica RTC360 si prelucrarea norului de puncte pentru generarea modelului 3D - BIM. Parametrii scanare 3D :


◾ 75 statii de scanare
◾ 143 linkuri in retea
◾ registratie pe sfere si C2C
◾ georeferentiere pe tinte B&W
◾ +/- 3.2mm eroare globala retea

Scanare 3D si Modelare 3D terasa

Scanarea 3D a fost realizata cu laser-scannerul Leica RTC360. Norul de puncte rezultat in urma scanarii a fost modelat pentru generarea modelului 3D necesar pentru viitoare lucrari de design interior.

Acest proiect a presupus scanarea 3D a unei mansarde si terase a unui apartament din centrul Bucurestiului. Scanarea a fost realizata la rezolutie medie cu registratie pe sfere si georeferentiere pe tinte black and white. Norul de puncte rezultat a fost modelat pentru generarea modelului 3D - BIM ce a fost predat firmei de proiectare si design interior pentru reamenajarea acestui spatiu.

de incredere pentru