Un exemplu de proiect în care s-a utilizat scanarea 3D și modelarea 3D este cel al unei incinte industriale. Aceasta incinta necesita o nevoie urgentă de reamenajare a echipamentelor industriale. Intreaga incintă a fost scanata utilizând laser-scannerul Leica RTC360 pentru a obține o imagine detaliată a structurii si echipamentelor existente.
Cu ajutorul acestor date, au fost create modele 3D ale întregii incinte, inclusiv a tuturor instalațiilor și echipamentelor. Aceste modele au permis inginerilor să identifice cu exactitate problemele și să dezvolte soluții personalizate pentru fiecare zonă.
Model 3D al unui viitor magazin din centrul comercial AFI Cotroceni. Scanarea 3D a fost executata cu laser-scannerul Leica RTC360. Norul de puncte a fost registrat, georeferentiat curatat si exportat. Modelul 3D a fost realizat pe baza norului de puncte rezultat in urma scanarii 3D. Modelul 3D a fost predat firmei de proiectare pentru amnajarea interioara a spatiului comercial.
Model 3D al unui viitor magazin din centrul comercial Park Lake. Scanarea 3D a fost executata cu laser-scannerul Leica RTC360. Norul de puncte a fost registrat, georeferentiat curatat si exportat. Modelul 3D a fost realizat pe baza norului de puncte rezultat in urma scanarii 3D. Modelul 3D a fost predat firmei de proiectare pentru amnajarea interioara a spatiului comercial.
Model 3D al unui rezervor subteran de retentie apa pluviala ce deserveste un centru comercial din Bucuresti. Masuratorile au fost executate pentru determinarea precisa a volumului / capacitatii rezervorului subteran. Pentru acest proiect masuratorile au fost executate clasic cu statia totala Trimble S5 datorita apei existente in rezervor.
Hotelul Triumf situat in centrul Bucurestiului are o istorie indelungata, acesta a fost construit de Banca Nationala a Romaniei in anul 1937 si transformat in hotel in anul 1950. In data de 12 septembrie 2020 acoperisul hotelului a fost partial distrus in urma unui incendiu. In acest moment hotelul se afla intr-un amplu proces de renovare. Scanarea 3D a acoperisului a fost realizata cu laser-scannerul Leica RTC360 pentru determinarea precisa a suprafetei inclinate a acestuia.
Modelare 3D pentru retehnologizare incinta industriala. S-a realizat o scanare la rezolutie mare (3mm @10m) cu registratie pe sfere si cloud to cloud. Norul de puncte a fost modelat pentru generare modelului 3D as-build al zonei unde sortatorul fabricii de var va trebui inlocuit. Firmei de proiectare din Franta i-a fost predat modelul 3D in format SolidWorks.
Scanare si modelare 3D pro bono in parteneriat cu Institutul Patrimoniului pentru generarea modelului 3D solid cu textura a amfiteatrului Ulpia Traiana Sarmizegetusa.Scanarea a fost realizata cu scannerul Leica RTC360 la rezolutie medie cu registratie cloud to cloud si georeferentiere pe tinte b&W. In total au fost realizate 146 statii de scanare , reteaua a avut 393 linkuri. Textura modelului a fost generata pe baza ortofotoplanului (redimensionat) realizat prin metode fotogrammetrice.
Scopul proiectului a fost generarea modelului 3D - BIM pentru proiectare. Scanarea a fost realizata cu scannerul Leica RTC360 la rezolutie medie cu registratie pe sfere si cloud to cloud cu georeferentiere pe tinte b&W. In total au fost realizate 75 statii de scanare , reteaua a avut 143 linkuri , precizia globala a retelei a fost +/- 3.2mm . Modelul 3D realizat a fost predat firmei de arhitectura pentru reamenajarea acestui imobil.
Acest proiect a presupus scanarea 3D a unei mansarde si terase a unui apartament din centrul Bucurestiului. Scanarea a fost realizata la rezolutie medie cu registratie pe sfere si georeferentiere pe tinte black and white. Norul de puncte rezultat a fost modelat pentru generarea modelului 3D - BIM ce a fost predat firmei de proiectare si design interior pentru reamenajarea acestui spatiu.
Pentru acest proiect am realizat o scanare 3D dupa finalizarea structurii de beton si zidarie. Pe baza norului de puncte rezultat in urma procesului de registratie si georeferentiere s-a generat modelul 3D al intregii structuri. Firmei de proiectare i-au fost predate releveele de fatada si modelul 3D pentru proiectarea inchiderilor cu tamplarie.
Atunci cand o incinta industriala trebuie retehnologizata este nevoie de un model 3D precis. S-a realizat o scanare la rezolutie mare (3mm @10m) cu registratie pe sfere si cloud to cloud. Norul de puncte a fost modelat pentru generare modelului 3D as-build al zonei unde sortatorul fabricii de var va trebui inlocuit. Firmei de proiectare din Franta i-a fost predat modelul 3D in format RealWorks.
Pentru inventarierea tridimensionala a obiectelor se foloseste scanarea si modelarea 3D. In cazul acestei statui s-a efectuat o scanare 3D la rezolutie mare (3mm @10m) si registratie pe sfere. Norul de puncte registrat a fost filtrat de zgomot si ulterior a fost generat modelul 3D (in format mesh).
de incredere pentru