SCANARE 3D & MODELARE 3D

faster - better - smarter

Datorita vitezei de scanare (dubla fata de orice competitor) si a sistemului inovativ ce permite o pre-registratie in teren a norului de puncte, asiguram un randament de neegalat in masurarea si prelucrarea norilor de puncte

ECHIPAMENT UTILIZAT

Utilizam scanner Leica RTC360 pentru multiplele avantaje care le ofera : este cel mai rapid laser-scanner din lume, este primul echipament din lume dotat cu sistem de pozitioanre VIS (pentru interior) este singurul echipament care este capabil sa preia o panorama 360 cu 5 expuneri HDR intr-un minut. Echipamentul are dimensiuni si greutate redusa, asta ne ajuta sa scanam practic in orice locatie. Fascicule laser emise au doua amplitudini diferite (HDR EDM) pentru zone cu reflectivitate scazuta si pentru un nor aproape lipsit de zgomot.

ESTE CEl mai rapid scanner din lume

Cu o rata de achizitie de 2 milioane puncte / secunde. Asta ne permite sa nu oprim sau sa deranjam prea mult activitatea beneficiarilor

SISTEM VIS (Visual inertial system)

Singurul scanner cu sistem optic format din 5 camere pentru pozitionare in interiorul cladirilor. Asta ne ajuta sa crestem randamentul procesului de registratie (operatiunile de birou)

3 camere HDR

Camerele foto preiau o imagine sferica cu 5 expuneri HDR intr-un minut(cel mai rapid scanner din lume)

HDR EDM

fascicule laser emise cu doua amplitudini diferite pentru zone cu reflectivitate scazuta si pentru un nor aproape lipsit de zgomot

Scanare 3D

Ce puteti primi

Livrabile scanare 3D

In urma procesului de scanare 3D se pot livra urmatoarele :

NORUL de Puncte (Point Cloud)

Reprezinta produsul primar rezultat in urma scanarii 3D, acesta poate fi color (colorarea efectuandu-se pe baza fotografiilor HDR preluate de scaner) sau in tonuri de gri (ce reprezinta o esantionare a intensitatii de raspuns a fascicolelor laser). Livrarea se poate efectua in diferite formate : .las, .e57, .rcp (compatibil cu mediul AutoDesk).

Acesta poate fi utilizat pentru vizualizarea obiectului scanat, pentru efectuarea de masuratori ale diferitelor elemente, stabilirea pozitiei acestora sau ca martor al situatiei de la momentul scanarii.

Fotografii 360

Fotografiile preluate de scaner (12MP x 3 x 5 expuneri HDR) sunt compuse in procesul de importare pentru generarea panoramelor 360 HDR in proiectie echirectangulara. Panoramele pot fi compuse pentru generarea tururilor virtuale 360.

Planuri si sectiuni 2D

Prin vectorizarea norului de puncte se pot obtine:

  • relevee / planuri 2D de nivel, sarpanta sau invelitoare
  • planuri cu sectiuni longitudinale si transversale
  • relevee de fatada

Modele 3D (BIM)

In urma procesului de modelare 3D a norului de puncte rezulta modelul digital tridimensional (BIM) care poate fi realizat pe diferite grade de detaliere : LOD100 - LOD500

Ortofotoplan

Generat pe baza norului de puncte cu fatadele sau sectiuni caracteristice ale obiectului studiat. Ortofotoplanul reprezinta o imagine metrica ce poate fi introdusa intr-un mediu CAD pentru vectorizare, masurare de lungimi si suprafete.

Alte produse derivate

  • planuri cu evidentierea planeitatii si verticalitatii suprafetelor
  • rapoarte volumetrice ale diferitelor zone scanate
  • rapoarte de monitorizarea a comportarii in timp

de incredere pentru